//
Van egy okos ajánlatunk a számodra.

Okos ajánlat

Az elmúlt pár évben az építőiparban bekövetkezet anyagár növekedés és a folyamatosan szűkülő szakember hiány, valamint a jogszabály változások nagyon sok plusz költséget tesznek az építtetőkre ha az nincs okosan átgondolva leszervezve .

A mi a több éves szakmai tapasztalatunk  , technológiánkat  átgondolva ajánljuk a következő megoldást.

Vannak olyan műveletek amelyek egy építkezésnél a megrendelőnek sok időt, stresszt, felesleges plusz költséget  jelent.

Mik ezek ?

Tervezés, ház fő elemeinek (alapozás, falazás, tető, bádogos, cserepezés, nyílászáró beszerelés) az összeszervezése. Ez nem egy egyszerű feladat, de ha ez megvan onnan már könnyebb a befejezés. Mert általában mindenkinek van vagy a baráti körbe vagy a helyiségbe ahol lakik egy villanyszerelő, festő, burkoló, gépész szakember ismerőse  aminek a leszervezése nem olyan nagy feladat mind a fő elemeké.

Amit mi ajánlunk.

A tervezés.

A tervezés manapság már nagyrészt e-mail-es és telefonon egyeztetett formában könnyen megoldható. Ehhez nem kell a helyszínre szaladgálni egyeztetni a tervezővel, mert az emailt bármikor el tudja olvasni és válaszolni is tud rá, valamint az apró részleteket telefonon is meg lehet beszélni.

A kész anyagot interneten kell feltölteni a megfelelő oldalra. Ezzel szintén nincs feladatuk, mert ezt is a tervező fogja megtenni.

 

Alapozás.

Az alapozást le tudjuk szervezni saját szakemberekkel  de akár helyi vállalkozóval is le lehet egyeztetni (megjegyzem mi is általában ezt a megoldást választjuk ha távoli helyre szállítunk). Az alapozás ellenőrzésében a szakmai egyeztetést a vállalkozóval vállaljuk. Ezzel megkönnyítve a megrendelő dolgát.

 

Falak-tető

Ez egy nagy falat minden ház építtető részére.

Mi üzembe legyártjuk , oda szállítjuk és max egy- két munka nap alatt összeszereljük a helyszínen úgy, hogy a belső felület festésig, a homlokzat a szigetelésig készen van ( úgy kell elképzelni mintha egy hagyományos építkezésen állnának a tégla falak, belülről le vakolva, benne a villanycsövezéssel , kívülről meg a tégla látszana ( a mi esetünkbe belül a gipszkarton látszik kívülről az OSB a falban benne van a szigetelés, párazáró fólia , villany csövezés.

A tető szerkezet szintén üzemben van méretpontosan legyártva vagy szabva, a helyszínen pár óra alatt összeszereljük és pár napon belül egy lefóliázott cseréplécezett ház áll a telken.

Ez nagyságrendileg egy hetet vesz igénybe a  helyszínen.

 

Bádogozás

Az ereszcsatornák és különböző lemez munkák már az időjárástól védett ház készültsége után következik , ezt is le tudjuk szervezni saját kivitelezésbe vagy helyi szakember is megcsinálhatja ha az kedvezőbb az építtetőnek.

 

Héjazat  (cserép) felrakás

Ezt is le tudjuk szervezni saját szakemberrel de ha az  kedvezőbb, családi körbe vagy helyi szakemberrel is meg lehet oldani (nem olyan nagy szaktudást igényel elég hozzá egy szakember a többi segéd munkás).

 

Külső nyílászáró.

A külső nyílászárok beszerelése szaktudást igényel , ezt nem ajánlanám kalákába végezni. Ennek a beszerelését is vállaljuk de ha van megfelelő ajánlat a közelből vagy valaki tényleg jártas benne megcsinálhatja saját felelőségére.

Na itt van az a pont ahol már az épület teljesen le van zárva és akár hónapokat is megállhat a folyamat úgy, hogy nem károsodik benne/rajta semmi.  Itt lehet a további folyamatot akár családon belül , helyi vállalkozókkal, barátokkal úgy folytatni, hogy a lehető legköltséghatékonyabb legyen a folyamat.

Ugyanis amíg nekünk kell egy hét, hogy a teljes házat tetőig lefóliázva átadjuk  (ami a költségvetésnek legalább 40-50% ) addig a kisebb szakmáknak(villanyszerelő, gépész, festő, burkoló stb) legalább annyi időre van szüksége szakmánként. Itt már nem mindegy, hogy az az egy-két fős brigád hány órát utazik a helyszínre(mennyi nem munkával töltött órát és felesleges üzemanyagot kell kifizetni ). Ezekre a munkákra is megvannak az embereink viszont költség hatékonyabb ha ezt helyi munkások végzik el.

Azaz azt ajánljuk, hogy tervezéstől a szerkezetig vagy a nyílászárókig  rendelje meg tőlünk a házát és onnan akár befejezheti saját maga is ezzel rengeteg felesleges költséget megspórolva. Természetesen a befejező szakaszban, az alvállalkozókkal is tartjuk a kapcsolatot szakmai egyeztetésekben, ha igény van rá.