Unser Partner:

Noba Fertighaus

 

Erika Vendégház

Szálljon meg Kecskeméten nyugodt környezetben!

Képa vendégházról

 

ÚJDONSÁG!

A JOTUL ÉS NOBO TERMÉKEK HIVATALOS KECSKEMÉTI FORGALMAZÓJA:

JOTUL kályhák

NOBO panelek

Minősítéseink:
MAKÉSZ védjegy
MAKÉSZ védjegy

Makész Dupla - Kivételes Építési Termék
KIVÉT

EMI minősítés
ÉMI

 

PostHeaderIcon Aktuális

Az új moduláris A+ mintaház - képekben!

ELKÉSZÜLT! 

 

Az újonnan elkészült moduláris A+ mintaházunkról készült képeket szeretnénk figyelmébe ajánlani minden kedves érdeklődőnek! 

 

A mintaház képekben


Bővebben a moduláris gyorsházainkról

Mintaházaink képekben: előtte-utána!

kishaz_kesz_t

Ezúttal megépült mintaházainkról és az építés folyamatáról készült friss képekkel szeretnénk kedveskedni mindazoknak, akik érdeklődnek ezen innovatív építési mód iránt.

 

Mintaházaink képekben


Bővebben új készházainkról

PostHeaderIcon 0 energia felhasználású ház

   A BASF olyan kísérleti házat épített 2001-ben, amely a fűtéshez szükséges minimális villamos energiát is saját napelemeivel állítja elő. Egy másik módszerrel pedig a régi házak fűtési költségét lehet minimalizálni. Ez a mondat Magyarországon álom kategória volt még 2001-ben. De mi a helyzet most, 2016-ban?

Nagyon jó hírünk van, mert nemcsak, hogy nem álom kategória többé, de abba a szakaszba ért a fejlődés, hogy immár itthon is elérhető bárki számára, sőt ár-érték arányban is kifejezetten előnyös alternatívát jelenthet. Az elmúlt években már építettünk olyan szerkezetű házakat, ami a télen bizonyította, hogy rászolgált a passzív-prémium megnevezésre. A ház a téli legnagyobb hidegbe is beérte a napi 3 m3 gázfogyasztással, mely kiváló eredmény!

Prémium passzív házainkról bővebb információt talál ITT.

Mivel folyamatosan a lehetséges újításokon, fejlesztéseken dolgozunk, elkeztünk utánaszámolni, hogy egy ilyen jó energiafelhasználású házat, hogyan tudnánk még jobbá tenni? Rájöttünk, hogy a szigetelés, a nyílászárók, a kondenzációs technológiák terén már nem tudunk tovább lépni, mivel a jelenleg alkalmazott megoldások, melyeket a passzív-prémium házunkban alkalmazunk a lehető legjobbak.

Végül rátaláltunk egy következő lehetőségre, amit kiválóan lehet alkalmazni a könnyűszerkezetes házaknál, ráadásul a megtérülési ideje is belátható távlatú (6-10 év).

Több olyan házat építettünk már, melyekben elektromos áram segítségével oldottuk meg a téli fűtést (fűtő panelekkel, vagy Infra padlófűtéssel). A benne lakók tapasztalai meggyőzőek voltak, eszerint nincsenek nagy villanyszámlák, és a komfortérzet is tökéletes. Ez adta az ötletet, hogy utánajárjunk a napelemes rendszerek magyarországi lehetőségeinek.

Az elmúlt egy évben a napelem rendszerek 30-40%-al lettek olcsóbbak. Ez azt jelenti, hogy például egy 4,5kw-os rendszer beszerelve, oda-vissza mérőórával  2,2M Ft. Egy ilyen rendszer képes 5000Kw áramot termelni egy év alatt. Ez a mennyiségű áram elegendő egy 100 m2-es  A+ ház éves energia felhasználásához.

Ha elkezdünk számolgatni:

  • nem vezettük be a gázt,
  • nem terveztettünk, szereltettünk,
  • nem vettünk gázkazánt, radiátort vagy padlófűtést. 

A megtérülési idő máris gyorsan lerövidül.

 Fel építettük  a minta  házunkat, aminek az éves energia felhasználása 0-ra van beállítva. 

A magyarországi áramszolgáltatóknak már törvényi kötelezettségük átvenni a megtermelt áramot, amit téli időszakban visszakérhetünk tőlük. Ezáltal, a nyáron megtermelt plussz áramot, télen elektromos fütőberendezésekkel el tudjuk használni.

A képen látható moduláris ház a mintaházunk amit elözetes eggyeztetéssel bármikor meg lehet tekinteni .

Mottonk Minöség Megbízhatóság Innováció nem vagyunk a legolcsobbak (ez nem is célunk) de a legjobbak közé tartozunk azt szerénytelenséggel állíthatjuk.

Egy 100m2-es háznak a m2 ára nem lesz több 220ezer Ft nettó -nál és ezért olyan házat tudunk építeni, aminek a fenntartása utána nem kerül pénzébe!

 A mintaházunkba  meg győződhet arrol , hogy a 0 energia már nem álom kategória.

 
DeutschEnglishHungarian