Címlap A készházakról A készházak jellemzői

Unser Partner:

Noba Fertighaus

 

Erika Vendégház

Szálljon meg Kecskeméten nyugodt környezetben!

Képa vendégházról

 

ÚJDONSÁG!

A JOTUL ÉS NOBO TERMÉKEK HIVATALOS KECSKEMÉTI FORGALMAZÓJA:

JOTUL kályhák

NOBO panelek

Minősítéseink:
MAKÉSZ védjegy
MAKÉSZ védjegy

Makész Dupla - Kivételes Építési Termék
KIVÉT

EMI minősítés
ÉMI

 

PostHeaderIcon A készházak jellemzői

Amikor házépítés mellett dönt nagyon fontos mérlegelnie eljövendő otthonának tulajdonságait, alapanyagait. Az alábbiakban összefoglaltuk a készházak, könnyűszerkezetes házak jellemzőit.

Rétegrend

Nagyon fontos a rétegrendben szereplő anyagok minősége, hiszen mindezek együttes élettani és mechanikai tulajdonságai határozzák meg közérzetünket.


Üveggyapot           
az egyik legkeresettebb hőszigetelő anyagot, az üveggyapotot használjuk a falak szigetelésére. Az üveggyapot sajátossága a teljes keresztmetszetű víztaszítás,az alapanyag olvadáspontja 1000 °C feletti.

Gipszkarton           
nemcsak páratechnikailag van funkciójuk, hanem merevítik is a ház tartó szerkezetét. Külső falakra 2 réteg 1,25 cm vastag gipszkarton borítás teszünk, a belső falak mindkét oldalára pedig egy réteget.


Párazáró fólia           
a jól hőszigetelt könnyűszerkezetes épületeknél gondoskodni kell a pára elvezetéséről. A megoldás: a hőszigetelés elé párazáró fóliát kell helyezni. A fóliának mindenekelőtt erősnek, tartósnak és folyamatosnak kell lennie. Az illesztéseknél mindig az adott fóliához tartozó öntapadó csíkokkal kell a folytonosságot biztosítani.

Faanyag

A megfelelő építőanyag (fa) kiválasztása létfontosságú az épület állagának hosszú távú fenntartásához. A megfelelően kezelt, telített fa mely teljes keresztmetszetében, nagynyomáson védőszerrel telített, beépítve 150-180 évig beavatkozást nem igényelve őrzi biztonságunkat.
Beépítésre kerülő faanyagunk szárított lucfenyő vagy borovifenyő gyalulva, szárítva.

Technológia

A falak fa tartószerkezete üzemi körülmények között, nagy pontossággal kerül összeállításra. Az üzemben a szárított fa oszlopok méretre szabása és összeállítása történik a megadott rétegrend szerint. A helyszínen ezután az előre elkészített fa vázszerkezet felállításra ill összeszerelésre kerül. A falszerkezet függőleges teherhordó anyaga 4,5x14,5 cm- es függőleges I. oszt. fenyőfa tartószerkezet, amelyet 62,5 cm-ként helyeznek el. A nyílászárók alatt és fölött ugyanilyen keresztmetszetű vízszintes merevítő bordák kerülnek elhelyezésre.

Minősítés

Cégünk rendelkezik az ÉMI által kiadott ÉME engedéllyel. Valamint 2008-tól kibővített ÉMI engedélyün van, ami teljes szerkezetre vonatkozik. Változó alapterületű házakhoz a tetőszerkezetet rácsos megoldással kivitelezhetjük. Melynek lényege, hogy plusz statikai számítások nélkül (12m fesztávig), bármilyen alaprajzú házat elkészíthetünk.
Továbbá a 2008-as évben cégünk megkapta a MAKÉSZ védjegyet, 2010-től pedig a Kiváló Építési Termék védjegy tulajdonosai is vagyunk.
Saját érdekében az ÉME engedély meglétéről minden esetben bizonyosodjon meg, még a megrendelést megelőzően!

Ár

A m2 árakat a beépített anyagok minősége és az alkalmazott technológia befolyásolja.
Cégünknél a kulcsrakész kivitelezés komplett költsége 199.000,- Ft /m2 bruttó, melyet a nettó alapterületre kell érteni. 

Garancia

Cégünk a fal- és tetőszerkezetre 30 évet, az építésre 5 év teljeskörű garanciát nyújt. A beépített anyagokra, amennyit az egyes gyártók biztosítanak, pl. nyílászárók 5-7 év.

 
DeutschEnglishHungarian